Veel Gestelde Vragen

Waarom kiezen klanten voor VASEC Clinics?

De redenen dat onze klanten kiezen voor VASEC Clinics lopen uiteen. Vaak hebben ze van vrienden gehoord dat er geen ziekenhuissfeer is.
De chirurgen maken meestal één sneetje op de middenlijn van de balzak in plaats van twee aan de zijkant. Zo hoeft er maar één wondje te genezen en neemt de kans op ontsteking af met 50%.
De verpleegkundige brengt voorverdovende zalf aan op de balzak, waardoor deze al verdoofd is voordat de chirurg aanvullende verdoving geeft.
Een ander voordeel van één sneetje is dat je een intenser gevoel hebt in je balzak als deze na de ingreep wordt gestreeld door je partner.
We zien de mannen die komen voor een vasectomie als een klant en niet als een patiënt.
De flexibiliteit is een groot voordeel, want ook tijdens de avonden en in het weekend kunnen afspreken wordt zeer gewaardeerd. Zodoende hoeven er geen vrije dagen te worden opgenomen.

Waarom werkt VASEC Clinics alleen met chirurgen?

Chirurgen zijn het gewend om te snijden met een zo klein mogelijke snee (invasie). Zij maken in 99% van de ingrepen slechts één sneetje. Ook het vakkundig afbinden en dichtschroeien van de zaadleiders is voor hen dagelijks werk. Een huisarts die een vervolgcursus vasectomie heeft gedaan, kan onmogelijk de ervaring opdoen in zijn of haar praktijk om het niveau van een ervaren chirurg te halen. Zij voeren de vasectomie uit met twee sneetjes en bij eventuele complicaties moet een chirurg het alsnog oplossen. Bij VASEC Clinics kiezen we voor kwaliteit.

Doet het verdoven pijn?

Doordat er vooraf verdovende zalf wordt gesmeerd op de balzak is deze verdoofd voordat de chirurg begint met de aanvullende verdoving

Hoe oud moet je zijn voor een vasectomie?

Bij VASEC Clinic kunnen we een vasectomie uitvoeren vanaf 18 jaar en ouder.

Hoe lang duurt de ingreep?

Als jij alle voorbereidingen thuis hebt gedaan en 10 minuten voor de ingreep aanwezig bent, dan duurt de totale ingreep 20 minuten. Daarna kun je in de wachtruimte koffie of thee drinken en vervolgens rustig naar huis vertrekken.

Kan ik zelf rijden?

Autorijden na je ingreep is zeker mogelijk, dit heeft geen effect op de wond van de ingreep. Het is wel beter om een strakke onderbroek aan te hebben, zodat deze steun kan geven. Als iemand je kan rijden, dan kan dit comfortabel zijn, maar het is geen must. En je chauffeur krijgt natuurlijk ook koffie of thee tijdens het wachten.

Wanneer ben je echt onvruchtbaar?

Je bent pas 100% onvruchtbaar als je sperma heel weinig of geen niet bewegende zaadcellen bevat. Dit wordt duidelijk tijdens het sperma-onderzoek in het laboratorium.

Hebben jullie contracten met zorgverzekeraars?

Let wel op! Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars, dit betekent dat ondanks dat u aanvullend verzekerd bent dat de behandeling niet vergoed wordt door de verzekeraar. U krijgt van ons een factuur die u zelf kunt indienen. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden indien de verzekeraar dit afkeurt. Dit blijft dus eigen verantwoordelijkheid.

Wanneer maakt de chirurg een tweede sneetje?

Het streven van de chirurgen is om slechts één sneetje te maken. Het kan nodig zijn om een tweede sneetje te maken omdat je zaadleiders wat korter zijn of dat je teelballen naar binnen trekken. De praktijk wijst uit naarmate je BMI toe neemt de kans op een tweede sneetje groter wordt.

Wanneer hechtingen eruit halen?

De hechtingen (3 – 5 stuks) lossen vanzelf op en zijn meestal na 3 weken niet meer zichtbaar.

Wanneer betalen?

Als de ingreep is gedaan reken je ter plaatse af. Dit mag contant, maar dit kan ook met een Nederlandse bankkaart.

Ik gebruik bloedverdunners, wat nu?

Bij het gebruik van bloedverdunnende medicatie is de kans op een bloeding wat groter. Het is belangrijk dat je enkele dagen voor je ingreep met deze medicijnen stopt. Overleg met je behandelend arts of trombosedienst wanneer je dient te stoppen met deze medicijnen en wanneer je weer mag beginnen. Sta je onder de controle van de trombosedienst, laat dan op de werkdag voorafgaand aan de ingreep een INR bepaling doen. Deze dient kleiner te zijn dan 2!

Wanneer is de verdoving uitgewerkt?

De verdoving begint direct na de ingreep uit te werken. Het is aan te bevelen om binnen een uur na de ingreep een paracetamol van 500 mg in te nemen en dat om de 4 uur. Dit doe je maximaal gedurende 2 dagen. Veel mannen doen het zo, maar het is niet verplicht, want het kan zijn dat je helemaal geen pijn hebt.

Hoe lang blijft het litteken zichtbaar?

Na 3 maanden is het bij de meeste mannen niet meer te zien dat er een sneetje is gemaakt op de middellijn van hun balzak.

Is het sperma-onderzoek verplicht?

Als ik me aan de richtlijnen houdt die worden gesteld voor een sperma-onderzoek, ben ik dan verplicht om het onderzoek te laten uitvoeren. Het antwoord is: Nee, maar het is daarna vrijen op eigen risico.

Hoe ziet het hele proces eruit (algemene uitleg)?

Het filmpje is slechts een indicatie over de ingreep. Wat zijn de opvallendste verschillen:
  • Onze chirurgen maken slechts één sneetje in plaats van twee.
  • Wij gebruik vooraf verdovende zalf, waardoor de ingreep pijnloos wordt.
  • De uiteinden van de zaadleiders worden niet alleen afgebonden, maar ook dichtgebrand.
  • Bij onze chirurgen is slechts één bezoek nodig om de ingreep uit te voeren.
Video afspelen over vasectomie man

Nog vragen

Heb je nog vragen? Stel ze via servicedesk@vasec.nl.
Scroll naar boven